Visa verslo informacija Kauno miestui -
LT LT EN EN
Jums
PRADŽIA PAIEŠKA APIE MUS STRAIPSNIAI SPAUSTUVĖ KAUNE PARDAVIMŲ MOKYMAI KARJERA
PAIEŠKA
Įmonės pavadinimas:  
Paieškos žodis:
 
Detali paieška Detali paieška
 
Sveikata straipsniai
Daugiau Daugiau   
AUTO GROŽIS POILSIS IR LAISVALAIKIS KITOS PASLAUGOS SVEIKATA STATYBA TECHNIKA INFO AGRO KAUNO NAUJIENOS DARBAS

Spausdinti Spausdinti

Jau galite užsisakyti egzotinę sraigių degustaciją savo namuose ar biure

   2018-01-24

Nustebinkite savo svečius, verslo partnerius, darbo kolektyvą ar artimuosius, kurie jau ragavo egzotikos. Baltymingi, itin sveiki, delikatesiniai užkandžiai - pagal originalų burgundišką receptą paruoštos sraigės užkariaus kiekvieno skonį. Netgi tuos, kurie turi įvairių alergijų galėsite drąsiai vaišinti - sraigių mėsa neturi alergenų.

Tačiau, ar žinote, kada sraigės maistui imtos vartoti maistui Lietuvoje? Manoma, jog tokio patiekalo receptą XVI a. iš Prancūzijos atsivežė Lietuvos bajorai. Tačiau Burgundijoje (Prancūzijoje) sraigės valgomos jau nuo viduramžių. Sklando legenda, jog sraigės imtos vartoti maistui atsitiktinai, kai valstiečiai mokėdavo dešimtinę bažnyčiai. Vienas Burgundijos kaimelis, neužderėjus javams, bažnyčiai teikdavo ne grūdus, o žuvį. Tačiau reikiamam laikui žvejams visai nepavyko sugauti žuvies. Neturėdami ką daryti, paskutinę naktį kaimelio žmonės pririnko statinę sraigių, jas užsūdė ir nuvežė į vietinį vienuolyną, sakydami, jog šįkart statinėje kitos rūšies žuvis. Kitą dieną sulaukė susižavėjusių vienuolių padėkos su prašymu nuo šiol tiekti tik „tokią žuvį“.

Sraigių ruošimo šefas Gediminas Micuta pasakoja, jog netgi didžiausi skeptikai paragavę sraigių mėsos pajunta ypatingą skonį, supranta naudą ir vėliau mielai įtraukia sraiges netgi į kasdienį savo racioną. Šefo teigimu tai yra puiki alternatyva raudonai mėsai, ypač naudinga tiems, kurie kenčia nuo alergijų. Sraigės visai neturi alergenų, jose gausu magnio, kalio, fosforo bei švarių kokybiškų baltymų.

Artėjant jubiliejui ar kitai šventei dažnas pagalvoja, kokias vaišes užsakyti, kad būtų ne tik patrauklu akiai, bet žinoma skanu ir sveika. „Sraigių delikatesai“ vadovas Gediminas Micuta primena, jog maistui paruoštos sraigės turi itin daug natūralaus baltymo, kurį galima vadinti „ekologišku“. Sraigės neėda sintetinio maisto, taigi, jų mėsa neturi alergenų, yra bene švariausia iš gyvulinės kilmės produktų.

O, kad patiems nereikėtų gaudyti sraigių, pasinaudokite receptus išanalizavusio šefo patirtimi ir degustuokite jau paruoštas Helix Aspersa sraiges. Sraigės nugleivinamos ir nuplaunamos, paliekama tik valgymui tinkama sraigių mėsa. Be to, Jums pageidaujant galite užsisakyti dvigubą – sraigių ir vyno degustaciją – kurios metu šefas siūlys sraigių užkandžius, o vyno žinovė kvies paragauti skirtingų rūšių vynų, papasakos apie jų kilmę ir gamybą.

Tačiau galite ne tik ragauti, bet visą vakarą paskirti sraigėms – tai taps puikia edukacija Jums ir vakaro svečiams. Su „Sraigių delikatesais“ būsite ramūs ne tik dėl kokybiškų užkandžių, tačiau ir dėl renginio programos. Apie valandą su puse truksiančios edukacijos metu, renginio vedėjas papasakos apie skirtingas sraigių rūšis, jų augimo ir veisimo ypatumus, kilmę, maistinę vertę, o taip pat galėsite stebėti bei degustuoti pagal gurmanų vertinamus receptus paruoštas sraiges. Galite rinktis kelias skirtingas edukacijų programas – itin populiari - „Gurmaniškas iššūkis“, kurios metu paragavę pagal skirtingus receptus paruoštų sraigių mėsos, turėsite galimybę savo skonio receptoriais nustatyti kokie ingredientai panaudoti gaminant kiekvieną delikatesą. Taip įsitikinsite, kad ne tik kiti, bet ir kiekvienas iš Jūsų yra gurmanas. Beje, kai kviečiate paslaugą pirmąjį kartą, šefas kartu su degustacija rekomenduoja dalyvauti ir įšsamioje bei patrauklioje edukacinėje programoje. Itin mėgiama degustacija – tai sraigių, paruoštų ant lavos akmens, ragavimas. Ar svečių būtų 20 ar daugiau nei 50 – „Sraigių delikatesai“ atvažiuoja į Jūsų pasirinktą šventės vietą su visa reikalinga įranga, indais bei įrankiais, Jums tereikia atsipalaiduoti ir mėgautis švente!

Šis pasiūlymas skirtas kiekvienam, norinčiam pasimėgauti gurmaniškais skoniais ir netradiciškai praleisti vakarą. „Sraigių delikatesų“ kolektyvas atvyks į bet kurią Jūsų pasirinktą šventės vietą ar net patys padės ją suorganizuoti. Taigi, G. Micuta kviečia Jus, pakviesti „Sraigių delikatesus“ pas save į svečius ir ragauti vieno švariausių maisto produktų pasaulyje!

MB „Sraigių delikatesai”
Vadovas Gediminas Micuta
www.sraigiudelikatesai.lt
info@sraigiudelikatesai.lt
www.facebook.com/sraigiudelikatesai
+370 611 00390





Į pradžią Į pradžią Į viršų Į viršų Atgal Atgal
Atnaujinta: 2019 12 05 
Kontaktai: tel. (37) 311 539, faks. (37) 311 539, Kaunas. El.paštas
©2005-2019. JUMSINFO. Visos teisės saugomos. Born in IdeaTurinio valdymo sistema OptimalSite