Visa verslo informacija Kauno miestui -
LT LT EN EN
Jums
PRADŽIA PAIEŠKA APIE MUS STRAIPSNIAI SPAUSTUVĖ KAUNE PARDAVIMŲ MOKYMAI KARJERA
PAIEŠKA
Įmonės pavadinimas:  
Paieškos žodis:
 
Detali paieška Detali paieška
 
Kitos paslaugos straipsniai
Daugiau Daugiau   
AUTO GROŽIS POILSIS IR LAISVALAIKIS KITOS PASLAUGOS SVEIKATA STATYBA TECHNIKA INFO AGRO KAUNO NAUJIENOS DARBAS

Spausdinti Spausdinti

Lietuviai keičia mitybos įpročius

   2008-08-06

Lietuviams vis daugiau dėmesio skiriant sveikai mitybai, ima keistis kasdienio vartojimo įpročiai. Pirkėjai labiau linkę rinktis vertingus, ekologiškus, naudingų medžiagų bei mikroelementų turinčius produktus.

Strutieną renkasi vis dažniau

Būtent todėl stručių mėsos poreikis nuolat auga. Tuo įsitikinęs pagrindinio Lietuvoje strutienos tiekėjo didesniems prekybos tinklams bei maitinimo įstaigoms ŽŪK „SGC“ valdytojas Arūnas Jonas Plančiūnas.

Anot jo, besirūpinantieji savo sveikata jau įvertino vertingąsias strutienos savybes – lyginant su kitomis mėsos rūšimis, stručio mėsoje yra labai mažai riebalų ir cholesterolio, daug geležies. Liesa stručio mėsa yra labai panaši į jautieną, tačiau daug švelnesnė net už veršieną. Iškepta ji būna sultinga bei minkšta.

A.J. Plančiūno tvirtinimu, šiuo metu mūsų šalyje galima įsigyti šaldytos strutienos  ar iš šios vertingos mėsos pagamintų dešrelių. Esamiems ir būsimiems strutienos gerbėjams šįmet norima pasiūlyti ir naujieną – atšaldytą stručių mėsą.

„Vartotojų poreikiams augant, nusprendėme pagausinti esamą asortimentą“, - kalbėjo ŽŪK „SGC“ valdytojas.

Išskirtinės auginimo sąlygos

Jo teigimu, ūkyje prie Kauno užauginta strutiena pasižymi ne tik maistinėmis bei skonio, bet ir ekologinėmis savybėmis: „Stručiai lesa ekologiškai švarius, sertifikuotus lesalus be auginimo stimuliatorių, genetiškai modifikuotų komponentų ir antibiotikų“.

 A.J. Plančiūno tvirtinimu, po truputį pavyksta Lietuvoje formuoti naują mitybos kultūrą, kurios esmė – sveikų, natūralių produktų vartojimas. „Lietuviai yra gana konservatyvūs pirkėjai. Bet per penkerius pastaruosius metus jų įpročiai gerokai pakito – vis daugiau žmonių įsigyjamus produktus vertina pagal maistines savybes, naudą organizmui“, - sakė ŽŪK „SGC“ valdytojas, rekomenduojantis bent sykį paragauti strutienos ir įsitikinti ekspertų patarimų teisingumu.

Gausina asortimentą

Atsižvelgiant į besikeičiančius lietuvių mitybos įpročius, kurie džiugina išskirtiniu dėmesiu sveikai mitybai, neseniai prekybos centruose pradėta prekiauti  vytintomis strutienos dešrelėmis.  Tai produktas, skirtas norintiems greito, paprasto ir sotaus, o kartu kokybiško bei sveiko valgio.

„Tarkime, lyginant su jautiena, stručio mėsa labai į ją panaši savo struktūra bei skoniu. Tačiau ragaudami strutienos neapkraunate savo organizmo papildomais 40 proc. riebalų, - sakė A.J. Plančiūnas, - Jei suvalgote 100 gramų strutienos, galite būti tikri – gaunate net trečdalį daugiau B12 vitamino nei jūsų organizmui reikia per dieną. Taip pat 30 proc. rekomenduojamo geležies kiekio ir 26 gramus naudingųjų baltymų“.

Dar vienas argumentas dėl ko strutiena taip greitai populiarėja visame pasaulyje – stručiai neserga jokiomis užkrečiamomis ligomis, kurios gali būti perduotos žmogui.

A.J. Plančiūnas, pasakodamas apie strutieną, išvardino daugybę jos privalumų. Pavyzdžiui tai, kad daugelis kitų mėsų, kuriose yra mažas riebalų kiekis, paprastai esti kietos ir „sausos“. Šiuos atveju stručio mėsa – išimtis: ir filė, ir pjausnys yra labai švelnaus skonio.

Kepant beveik nebūna kepimo nuostolių, mėsa išlieka švelni. „Dažniausiai iš jos ruošiami įvairūs kepsniai, nors mėsos pramonėje yra gaminamos ir rūkytos dešrelės, šalto rūkymo filė bei dešros“, sakė ŽŪK „SGC“ valdytojas.

Norėdami daugiau sužinoti apie strutieną, informacijos ieškokite tinklapyje www.sgc.lt

Adresas:  Girininkų km.,
Rokų sen., Kauno r.
Kaunas LT 46351, Lietuva
Tel.: (8 37) 337908, 440344
Faks. (8 37) 337909
El. paštas: info@sgc.lt



Į pradžią Į pradžią Į viršų Į viršų Atgal Atgal
Atnaujinta: 2019 01 24 
Kontaktai: tel. (37) 311 539, faks. (37) 311 539, Kaunas. El.paštas
©2005-2019. JUMSINFO. Visos teisės saugomos. Born in IdeaTurinio valdymo sistema OptimalSite