Sveikata – brangiausias žmogaus turtas, tačiau dažnas žmogus ja rūpintis pradeda tada kai sveikata pradeda gesti.
Ir mažai kas iš tikrųjų susimąsto apie tikrąją sveikatos sutrikimų atsiradimo priežastį, kuri lemia beveik visų ligų – nuo slogos iki vėžio - atsiradimą ir vystymąsi.
Dažniausiai žmonės yra klaidinami įvairių „sveikatos guru“ , kurie aiškina, kad ligos atsiranda dėl „streso“, „nesubalansuotos mitybos“, žalingų įpročių ar per mažo fizinio aktyvumo, tačiau visiškai nutylima tikroji sveikatos sutrikimo priežastis – tai kenksmingi sveikatai mikrobiologiniai procesai arba , paprastai išsireiškiant, maisto puvimas vykstantis žmogaus virškinimo trakte.
Maisto puvimą – arba grybelinę fermentaciją- tiek mūsų aplinkoje, tiek žmogaus viduje atlieka grybeliams priskiriami mikropasaulio atstovai – pelėsiai ir mieliagrybiai – grybelinė mikroflora - jie išskiria puvimo fermentus (enzimus) , kurie reaguoja su maistu ir rezultate maistas pavirsta į puvimo medžiagas - toksinus (nuodus) ir šlakus (gleives). Ir šios puvimo medžiagos – toksinai ir šlakai patenka pro žarnyno sieneles į kraują , pasiskirsto po organus ir sukelia tokias ligas kaip podagra, migrena, kraujo spaudimo svyravimai , sloga, alergija ir kitas ligas.
Taip pat grybeliai (pelėsiai) priauga prie organų paviršių ir pažeidžia tuos organus – taip atsiranda tokios ligos kaip „nagų grybelis“, blogas kvapas iš burnos, pienligė (kandidozė) , refliuksas, gastritas, divertikulitas, dirgliosios žarnos sindromas, vėžys ir tt).
_4.jpg)
Pabandykime išsiaiškinti kodėl žmogaus virškinimo trakte atsiranda ir vystosi maistą pūdantys ir ligas sukeliantys grybeliai – mielės ir pelėsiai.
Ir atsakymas į šį klausimą yra mums prieš akis – žmogus valgo grybeliais apkrėstą maistą – pelėsinį sūrį, mielių turinčius produktus (alus, gira, mieliniai duonos gaminiai) bei surūgti negalinčius produktus, kurie neleidžia daugintis sveikam žarnyno mikrobiomui (naudingiesiems maistą rauginantiems mikroorganizmams) – tai mėsa, žuvis, kiaušiniai , sūris , varškė, svirpliai ir tt.
_5.jpg)
Todėl maitinantis tokiais produktais mažėja žarnyne naudingųjų mikroorganizmų kiekiai ir auga maistą pūdančių grybelių (candida, aspergils ir kt) mikroflora.
Ir tada iškyla klausimas : jeigu beveik visas ligas sukelia maisto puvimo procesai , kuriuos mumyse vykdo maistą pūdantys ir ligas sukeliantys grybeliai (mieliagrybiai ir pelėsiai) , tai koks mikrobiologinis procesas yra sveikas žmogui?
Ir atsakymas yra akivaizdus – nuo seno yra žinoma kad rauginti produktai yra naudingi sveikatai ir jos palaikymui. Nes raugintuose produktuose yra rūgimą atliekančių naudingųjų mikroorganizmų , kurie besidaugindami raugina maistą žmogaus žarnyne.
Tačiau šiuo moderniu laikotarpiu kai pas žmones dėl nesveikos mitybos jau yra priaugę didelis kiekis grybelių , todėl retkarčiais naudojami rauginti produktai negali išnaikinti ligas sukeliančios mikrofloros nes paprastai raugintuose produktuose natūrali naudingųjų mikroorganizmų koncentracija yra per maža kad sunaikintų santykinai didelę prie liežuvio, stemplės, skrandžio ir žarnyno priaugusių grybelių biomasę – kaip akivaizdžiausias grybelio „okupacijos“ pavizdys yra akivaizdžiai pastebimos grybelinės apnašos ant liežuvio .
Ir dabar jau yra sprendimas kaip nugalėti mumyse gyvenančius grybelius bei priversti maistą rūgti mūsų viduje – tai sveika simbiotinė mityba – tai maitinimasis sveiku , skaniu , sočiu bei visaverčiu pilve rūgstančiu (simbiotiniu) maistu .
Nors tai, galbūt, skamba painiai ir „moksliškai“ , tačiau tai yra mūsų tradiciniai augalinės kilmės patiekalai , į kuriuos yra įpilta kaip padažo rūgimą atliekančių naudingųjų mikroorganizmų koncentrato (sutrumpintai vadinamo NAMIKO). NAMIKO turi labai didelę naudingųjų miroorganizmų koncentraciją – iki šešiasdešimties milijardų naudingųjų mikroorganizmų viename grame – todėl net vienas šio koncentrato arbatinis šaukštelis įpiltas į patiekalą prieš valgant – sriubą , košę, salotas ar kompotą – priverčia rūgti maistą pilve ir toks maistas su jame besidauginančiais ir maistą rauginančiais naudingaisiais mikroorganizmais bei jų gaminamais fermentais (enzimais) jau sugeba išnaikinti ant virškinimo trakto paviršių priaugusius grybelius .
_1.jpg)
Reikia suprasti ir atsiminti vieną dalyką – žmogaus organizmas – tai maisto rauginimo „fabrikėlis“ gaunantis energiją ir reikalingus organizmui junginius iš rūgimo medžiagų atsirandančių žarnyne maisto rūgimo metu. TODĖL SVEIKAS maistas žmogui – tai pilve rūgstantis (simbiotinis) maistas , kuriame yra simbiotinių (naudingųjų) žmogui rūgimą atliekančių mikroorganizmų – ty kai yra į maistą įpilta NAMIKO – naudingųjų mikroorganizmų koncentrato.
O kai nelieka grybelių, tai užgyja grybelių pažeisti audiniai, nebelieka puvimo toksinų ir šlakų , sukeliančių nuovargį ir autoimunines ligas, ir tada žmogus pasveiksta be jokio gydymosi , atjaunėja ir pradeda jaustis puikiai.
Naudingųjų mikroorganizmų koncentratą galima pasigaminti savarankiškai – receptas yra paviešintas Facebook grupėje “Simbiotinė mityba – sveikatos garantas“, kurioje jau yra virš trisdešimties tūkstančių narių, arba įsigyti originalaus „Ramūno NAMIKO“ el parduotuvėje www.namiko.lt arba užsisakyti telefonu +370 6 3201064 bei parduotuvėse nurodytuose aukščiau minėtoje svetainėje.
Tebūnie VISI SVEIKI !