Veganiški saldumynai rinkoje atsirado ne taip seniai. Prekė, kuri, atrodo, buvo skirta siauram rinkos segmentui, sulaukė netikėto populiarumo. Kuo ypatingi veganiški saldumynai? Kas dar, be veganų, juos renkasi ir kodėl? Kokią naudą, pasirinkęs veganišką desertą, gauna eilinis vartotojas? Apie tai pasakoja La Petite Patisserie kepyklos vadovė Roberta Rutkauskienė.

Veganiški saldymynai – kuo jie ypatingi?
„Veganiški saldumynai mūsų asortimente atsirado iš žmonių pageidavimų, – pasakoja Roberta Rutkauskienė. – Iš klientų sulaukdavome klausimų, ar neturime desertų be gyvulinės kilmės produktų, be cukraus, be glitimo, ir papildėme savo asortimentą veganiškų produktų linija.“
Le Petite Patisserie gaminami veganiški saldumynai yra sveikuoliški – čia nėra gyvulinės kilmės produktų, pridėtinio cukraus, cheminių dažiklių, puriklių, skonio stipriklių, nėra glitimo. Dėl šių priežasčių, jie tapo mėgstami pačių įvairiausių žmonių grupių.
Veganiški saldymynai – ne tik veganams
Veganiškus saldumynus, kaip sveikesnę alternatyvą, renkasi norintys ilgiau išsaugoti jaunystę, turintys odos, virškinimo problemų, netoleruojantys glitimo ar laktozės, kontroliuojantys kūno svorį ir formas, taip pat veganai, kurie taip įgyvendina savo etinį pasirinkimą.
Negalima sakyti, kad veganiški saldumynai yra mažiau kaloringi, tačiau jų maistinė vertė yra didesnė, čia nėra „tuščių kalorijų“, o organizmas su kiekviena kalorija gauna maistinę vertę – baltymus, proteinus, vitaminus ir kt.

Veganiški saldumynai – ar jie brangūs?
„Matematine išraiška, veganiški saldumynai yra brangesni nei klasikiniai,– pasakoja Roberta. – Bet vartotojai yra raštingi ir supranta, kad vertė nusakoma ne eurais už kilogramą.“
Ką reiškia mažas gabaliukas veganiško torto? Žmogus, pasirinkęs tokį desertą, greičiau pajus sotumo jausmą, gaus didesnį maistinės vertės ir mažesnį „tuščių kalorijų“ kiekį, nejaus sunkumo skrandyje ar kaltės jausmo. Robertos Rutkauskienės teigimu, „Tai yra smulkmenos sudarančios vertę, kurią pinigine išraiška sunku pamatuoti.“
Žmonės, pajutę šią vertę , ateityje vis dažniau rinksis veganiškus desertus.
La Petite yra šeimos verslas, daugiau nei 10 metų veikiantis Kauno Akropolyje.
Pirmame Kauno akropolio aukšte veikia nedidelė kepyklėlės pardavimo vieta, antrame aukšte veikia gamybos cechas ir kavinė. Viskas gaminama ir kepama vietoje. Čia parduodami duonos gaminiai, klasikiniai saldumynai, veganiški saldumynai, priimi užsakymai klasikiniams bei veganiškiems tortams. La Petite produkcijos galima įsigyti ir jų internetinėje platformoje
www.lapetite.lt.
La Petite Patisserie
Vadovė Roberta Rutkauskienė
Karaliaus Mindaugo pr. 32-22, Kaunas
Tel. +370 652 11839
kepyklele@lapetite.lt
www.lapetite.lt